sobota, 1 stycznia 2011

Kanapki z Indykiem i Sosem

Składniki :

4 kromki pszennego pieczywa tostowego
2 plastry żółtego sera
1 pierś indycza pieczona w kombiwarze
6 plastrów ogórka konserwowego

Przygotowanie :

Plastry indyka, ser i ogórki układamy pomiędzy kromkami pieczywa , posmarowanego wcześniej masłem.
Kanapki wkładamy do rozgrzanego opiekacza  i zapiekamy ok. 2 min.
Podajemy na gorąco z sosem.

SOS :

3 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
1 mała cebula
1 ogórek konserwowy
1 połówka brzoskwini konserwowej.


Cebulę , ogórek , brzoskwinię siekamy , dodajemy do majonezu.
Całość łączymy z ketchupem , doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

                                Smacznego-:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz