czwartek, 6 stycznia 2011

Rolmopsy Śledziowe

Składniki:
1 kg świeżych śledzi
1 szklanka wody
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
4 cebule
koncetrat pomidorowy-średni
musztarda
ziele angielskie, liść laurowy

Pzrygotowanie śledzi:

1. Sledzie umyć
2. Każdy kawalek posmarowac musztardą, opruszyć pieprzem, posolić,zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.

Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Przygotoanie zalewy:

1. Wodę zmieszać z połową szklanki octu i oleju.
2. Dodać koncentrat, pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy.
3. Ułożyć śledzie w rondlu, zalać zalewą.
4. Gotować na małym ogniu około 10min.
5. Po ugotowaniu wystudzić

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz