poniedziałek, 3 stycznia 2011

Rolada z Pieczarkami

Rolada z Indyka z pieczarkami:

Składniki:
100g. piersi z Indyka
300g. pieczarek
1 cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
olej do smażenia

Pzyprawy:
sól
pieprz

Spób przyrządzenia:
1. Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem,rozbić tak,aby można było zwinąć w rulon.
2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę,udusić z posiekaną cebulą,doprawić. Dodać pokrojoną natkę.
3. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć ciasno w roladę.
4. Mięso obwiązać dratwą.
5. Piec około 30-35 minut w temp. 200 stopni C.

http://ASFOREX.fscstore.com

http://ASFOREX.zeekler.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz