sobota, 8 stycznia 2011

Ryba po Grecku

Składniki:
400g filetów z ryby (dorsza, pangi, soli)
4 marchewki
2 cebule
1 pietruszka
1 cytryna
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
1 łyżka masła
mąka do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz

Spób przrządzenia:

1. Filety osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć w mące, smażyć na oleju.
2. Marchewki i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, obsmażyć na maśle.
3. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju.
4. Warzywa przełożyć do rondla, podlać wrzątkiem i dusić aż będą miękkie.
5. Na koniec dodać koncentrat, przyprawić.
6. Usmażoną rybę przełożyć duszonymi warzywami, odstawić do lodówki.

http://ASFOREX.fscstore.com

http://ASFOREX.zeekler.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz