poniedziałek, 3 stycznia 2011

Pizza Puszysta

Pizza Puszysta


1/2 szkalnki mąki
1dag. drożdży
1/2 szklanki ciepłej wody ( przegotowanej )
3 łyżki oleju
1/4 łyżeczki soli

Ponadto:
30dag.wędliny ( szynka , salami )
30dag. żółtego sera.
przyprawa do pizzy,ketchup.
3 duże cebule, papryka,olej.


Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie, wlać do mąki. Dodać olej i sól, zagnieść na gładko masę.
Zostawić do wyrośnięcia.
Drobno posiekać cebulę, wedlinę i paprykę pokroić w paski.
Ser zetrzeć na grubej tarce.
Cebule zeszklić na oleju, dodać szynkę i paprykę, poddusić razem kilka minut.
Gdy ciasto zwiększy objętość zagnieść je, poczym, rozwałkować.
Ułożyc na natłuszczonej tortownicy, i uformować wyższy brzeg.
Posmarować ciasto olejem, ponakłuwać widelcem, posmarować ketchupem i ułożyc na nim uduszone składniki.
Posypać przyprawą do pizzy i serem.
Piec 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz